RESTAURANT CLUBUL OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ - CASA OAMENILOR DE ŞTIINŢĂ

Ca parte a patrimoniului Academiei Române, Casa Oamenilor de Știință găzduiește în mod tradițional reuniunile oamenilor de știință români și străini, atât pentru conferințe, simpozioane, mese rotunde, expoziții cât și diverse aniversări.

Casa Oamenilor de Știință este un cadru ideal pentru găzduirea oricărui eveniment de la o nuntă de neuitat la dineuri prezidențiale, recepții la nivel înalt, evenimente culturale și întâlniri de afaceri, serate și diverse reuniuni mondene. Aici au loc sistematic lansări de carte și transmisiuni radio și tv de emisiuni de diferite profile.

Imobilul a aparținut lui George Assan — primul deținător de moară cu aburi din București și primul posesor de automobile de epocă, iar în prezent este în propietatea statului și dat în administrarea Academiei Române.

Salonul Oglinzilor

Primul salon de la intrare este Salonul Oglinzilor, caracterizat prin aplice din bronz ce revarsă valuri de lumini în spațiul amplu al oglinzilor. Mesele mici și joase cu plăci de marmură albă, fotoliile capitonate în mătase, tavanul cu vitralii și medalioanele cu îngeri cântând la madolină, flaut, nai, vioară, conferă încăperii amploarea necesară seratelor cu sute de oaspeți.

Salonul Sah

Sala de șah iese în evidență datorită pereților lambrisați până în tavan și prin mobilierul auster ce o caracterizează: masa rotundă, scaune cu spătar înalt și fotolii tapisate cu piele de Cordoba.

Salonul Zodiac

Sala Zodiac este pusă în valoare de vitraliile cu semne zodiacale și cele 6 faze ale creșterii și descreșterii omului (nașterea, copilăria, adolescența, maturitatea, bătrânețea și moartea) sugerate de 6 fecioare amazoane, de tavanul cu forme de relief decorate cu aplicații de aur.

Salonul Edison

Cele două săli Consiliu și Edison (a cărei denumire provine de la candelabrul în care se află o lampă Edison originală) se unesc printr-un salon mai mic unde, ziua, lumina abundă prin vitraliile înnobilate cu reprezentări ale unor instrumente muzicale.

La demisolul clădirii, se află un cochet restaurant unde clienții casei se pot bucura de produsele specifice bucătăriei românești și internaționale. De asemenea, în spatele casei se află terasa, pusă la dispoziția clienților pe perioada de vară, ale cărei scări arcuite amplu duc într-o superbă grădină.

La etajul clădirii sunt amenajate 3 apartamente în care se fac cazări exclusiv pentru membrii Academiei Române și corespondenții lor din străinătate, în cadrul schimburilor interacademice.